МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ СЛУЖИО ЛИТУРГИЈУ У БАРУ

БАР, 03.новембра 2013.г. – Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је данас, 3. новембра, на празник преподобног Илариона; Свету службу Божију у храму Светог Јована Владимира у Бару.

Владици је саслуживало барско свештенство, а за пјевницом су били чланови барског Црквеног хора „Свети Јован Владимир“.

У литургијској бесједи након читања Јеванђеља Владика је рекао да на земљи за људе нема нема друге узданице до живога Господа. „То је оно што је најчудесније у нашем животу – да се ослањамо, не на оно што видимо и што би на први поглед требало да буде наш ослонац, него на оно што  је невидљиво“

„Оно што је невидљиво, оно је темељ нашега људскога живота. И не само нашега људскога живота, него и свега онога што се види у нама и око нас. Свеукупна Божја творевина, која је видљива, темељи се на ономе што је невидљиво, неизрециво и непознато“, рекао је Владика.

Светом причешћу приступио је велики број вјерника сабраних на светом богослужењу, а онда се владика још једном обратио вјернима рекавши да се нада да ће градња барског Саборног храма бити завршена до 2016. године, на хиљадугодишњицу страдања Светог Јована Владимира.

„Ако немамо једнодушности, ако овај храм једним срцем и једном душом не градимо, онда га нећемо моћи саградити. Зато, настављајући градњу овога светога храма, подсјећам и вас и себе на ту свету и велику истину“, поручио је Митрополит Амфилохије.

Након литургије, Владика је предсједавао сједницом Грађевинског одбора за градњу барског Сабпорног храма.

Р.В.

© 2018 Саборни храм Бар